Folytatódik a felmelegedés

A hétvégén átvonuló hidegfront után március utolsó hetében folytatódik a felmelegedés.

Hétfőn hajnalban még gyenge fagyás kialakulhat néhol keleten, majd ahogy reggel a fátyolfelhőzet közül előtűnik a nap, a hőmérsékletek gyors emelkedésbe kezdenek. A délutáni órákra +12, +19 fok közé emelkednek a csúcsértékek.
Gyenge csapadék csak az észak-keleti határvidékeken alakulhat ki a hétfőről keddre virradó éjszaka, valamint a keddi nap folyamán.

Keddi naptól kezdődően megszűnnek az éjszakai fagyok, a minimumértékek +2, +8 fok között maradnak. Változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre mindenfelé számíthatunk, gomolyfelhők leginkább a keleti harmadban fordulnak elő. Arra mind a keddi, mind a szerdai napon kialakulhat gyenge eső, másutt nem várható csapadék.
A nyugati határszéleken a nappali csúcshőmérsékletek a 20 fokot is átléphetik helyenként a keddi nap folyamán, míg keleten 10-14 fok közelében mozognak az értékek. A hőmérsékleti kontraszt az OMSZ térképén is jól megfigyelhető:

folytatódik a felmelegedés
Március 30, keddi csúcshőmérsékletek – OMSZ

A napok előrehaladtával egyre magasabb hőértékeket mérhetünk, de a kontraszt megmarad az országon belül. Szerdán keletről nyugat felé haladva 12-19 fokra számíthatunk.
Csütörtökön többórás napsütésre van kilátás, melynek köszönhetően a keleti megyékben is 15 fok fölötti maximumokra van kilátás, nyugaton viszont 20-23 fok is mérhető majd.

Változás Nagypéntektől mutatkozik, amikor a hőmérsékletek ismét visszaeshetnek.

Részletes 2 napos időjárás-előrejelzéseinket IDE KATTINTVA olvashatja.