Részletes szöveges előrejelzés 2 napra:

Csütörtökön gyengén felhős égbolt virrad ránk, a hőmérsékletek 0 és +7 fok között alakulnak, keleten lesz hűvösebb a hajnal. Napközben felhős, napos időszakok váltják majd egymást és sok helyen fátyolfelhőkön át szűrődik a napfény. Erős déli szél lesz a jellemző, a Dunántúlon a nap első felében viharos, 50-75 km/órás széllökésekkel. A délies légáramlat hatására további felmelegedés tapasztalható, nyugaton 10-13 fokos, keleten 7-9 fokos maximumokkal.

Pénteken ugyancsak az erős déli szél dominál, észak-nyugaton viharos lökésekkel, hajnalban 0 és +8, délután +3 és +11 fok közötti hőmérsékletekkel (az Északi-középhegység térségében hűvös marad az idő). Reggel még több helyen előtűnik a nap, majd felhők gyülekeznek az ország fölött. Délután északon, észak-keleten az eső is elered, késő este pedig nyugatra érkezik szórványos csapadék. A hőmérsékleti értékek 6 és 14 fok között alakulnak a legmelegebb órákban.

Január 20, szerda - havazás az észak-keleti részeken, nyugatabbra vegyes halmazállapottal

overview 20210118 00 051

Országos átlag-előrejelzés 7 napra

Hungary

Orvosmeteorológia

Csütörtökön frontmentes időre számíthatunk, de a szél és a szokatlan meleg több panaszt okozhat az arra érzékenyeknek. Sokaknál jelentkezhet erős fejfájás, migrén, ami a következő napokban is jellemző tünet lehet. Többen alvászavarokat tapasztalhatnak, napközben pedig fáradékonyak, tompák lehetünk.

Vitaminokban gazdag ételek fogyasztása javasolt az immunrendszer erősítése érdekében, ami mellett ugyanolyan fontos a rendszeres testmozgás és a kellő pihenés. Jó egészséget kívánunk!

Hírek, érdekességek