Részletes szöveges előrejelzés 2 napra:

A szombati nap első felében erősen felhős, borongós égbolt várható, szórványosan eső délen fordulhat elő.  Napközben minimálisra csökken a csapadék esélye, átmenetileg vékonyodik, szakadozik a felhőzet. A korai -1, +5 fokos hőértékek után +2, +11 fok közé emelkednek a maximumok, változó irányú dél-keleti szél kíséretében. Az esti órákban szórványos, több tájegységet érintő eső vonul át ismét az országon dél felől.

Vasárnap hajnalban a keleti tájakon még eshet, miközben nyugat felől már egy újabb csapadéktömb érkezik. A köztes területen átmenetileg elvékonyodik a felhőzet. Az élénk délies szél hatására a nyugatról kelet felé húzódó csapadék eső formájában hullik, majd estére a ciklon hátoldalára kerülünk. Élénk és hűvös levegő árad be észak-nyugat felől. Az korai hőmérséklet -2 és +5, a délutáni csúcsértékek +4 és +13 fok között alakulnak.

Hétfőn már többfelé kisüthet a nap. Közepesen felhős égboltra van kilátás, csapadék elszórt jelleggel előfordulhat zápor, hózápor formájában. Élénk, néhol erős északnyugati szél lesz a jellemző. Az éjszakai legalacsonyabb hőmérséklet -5 és +1, a délutáni csúcsértékek +3 és +7 fok között mozoghatnak. 

11.27: szombaton szórványos csapadék alakul eső formájában

overview 20211126 00 045

Országos átlag-előrejelzés 7 napra

Hungary

Orvosmeteorológia

Szombaton kettősfronti hatás érvényesül, emiatt keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, fejfájás, migrén, ízületi-, görcsös- és gyulladásos panaszok, szédülés, rosszullét, alvászavar, dekoncentráltság egyaránt jelentkezhet. A szelesebb tájakon élők körében erős fejfájás előfordulhat.

Vitaminokban gazdag, könnyű ételek fogyasztása javasolt az immunrendszer erősítése érdekében, ami mellett ugyanolyan fontos a rendszeres testmozgás és a pihenés. Jó egészséget kívánunk! 


Az orvosmeteorológia napi jelentései segítenek megismerni, hogy mikor milyen fronthatásra számíthatunk, milyen front érkezik. Segítségével a frontérzékenyek felkészülhetnek az időjárási frontok legjellemzőbb hatásaira, melyek természetesen személyenként változó módon jelenhetnek meg.

Hírek, érdekességek