Részletes szöveges előrejelzés 2 napra:

Kedden általában erősen felhős égbolt lesz a jellemző a ködfoltok feloszlása után. A nyugati területeken megnövekedik a felhőzet és csapadék is előfordulhat eső, zápor formájában. Élénk lesz a délkeleti, majd változó irányú szél. A legalacsonyabb hőmérsékélet általában -1 és +3 fok közé esik, a délutáni csúcsértékek 10 és 15 fok között mozoghatnak.

Szerdán a mérsékelt légmozgás hatására tovább növekszik a ködhajlam, viszont az ország fölé húzódó keddi felhősáv szakadozottá válik. Napközben a rétegfelhőzet is feloszlik és bőven lesz részünk napsütésben is. Hajnalban -3, +3, délután 12, 16 fok közelében alakulnak a hőértékek.

Csütörtökön a hajnali ködfoltok feloszlása után általában száraz, nyugodt időben lehet részünk. Gyengén felhős égbolt lesz a jellemző csapadék nélkül. Mérsékelt vagy élénk keleti, délkeleti légmozgás várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5, a délutáni csúcshőmérséklet 13 és 16 fokig kúszhat.

10.27, szerda: folytatóduk a száraz, napos időjárás, ködös hajnalokkal

Screenshot 20211025 222229

Országos átlag-előrejelzés 7 napra

Hungary

Orvosmeteorológia

Kedden marad a frontmentes idő, de a hideg, több helyen párás, ködös reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. Továbbra is nagy lesz a napi hőingás, ami elsősorban a keringési panaszokkal élőket viselheti meg.

Vitaminokban gazdag, könnyű ételek fogyasztása javasolt az immunrendszer erősítése érdekében, ami mellett ugyanolyan fontos a rendszeres testmozgás és a pihenés. Jó egészséget kívánunk! 


Az orvosmeteorológia napi jelentései segítenek megismerni, hogy mikor milyen fronthatásra számíthatunk, milyen front érkezik. Segítségével a frontérzékenyek felkészülhetnek az időjárási frontok legjellemzőbb hatásaira, melyek természetesen személyenként változó módon jelenhetnek meg.

Hírek, érdekességek