Részletes szöveges előrejelzés 2 napra:

Csütörtökre virradóra hidegfront érkezik, előterében még enyhe, 18-23 fok közötti hajnali hőmérsékletek várhatóak. Napközben gyakran erősen felhős lesz az égbolt és nagy területen valószínű eső, zápor, a Duna vonalától keletre heves zivatar is. Többfelé jelentős mennyiségű csapadék áztathatja a szomjazó földeket és növényeket. Az északnyugati szél megélénkül, olykor megerősödik, zivatarok mentén átmenetileg viharossá fokozódik. Nagy lesz a hőmérséklet-különbség, északnyugaton kissé hűvös, csak kevéssel 20 fok feletti hőmérsékletek mutatkoznak, míg keletebbre 25-33 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

Pénteken hajnalban kelet felé halad a nedves, labilis légtömeg, ezért nyugat felől csökken, felszakadozik a felhőzet. A minimumok 14, 19 fok közelében maradnak. Napközben a Dunántúlon több órára kisüt a nap, felhősebb tájak keleten maradnak, de a középső, kiváltképp a keleti tájakon még előfordulhat zápor, itt-ott zivatar, majd szerte az országban csökken a csapadékhajlam. Élénk, időnként erős északnyugati szél fúj. A maximumok 20-30 fok között váltakoznak, hűvösebb a csapadékkal érintett észak-keleti helyeken lehetséges.

08.05, csütörtök: hidegfront, többfelé jelentős csapadék

csutortok

Országos átlag-előrejelzés 7 napra

Hungary

Orvosmeteorológia

Csütörtökön hidegfront ér el bennünket. Fejfájás, migrén, izom fájdalmak egyaránt jelentkezhetnek. Erőteljesebb vérnyomás ingadozás alakulhat ki, így a szív- és keringési betegségben szenvedők fokozottan ügyeljenek magukra. Az erős szél miatt feszültebbek, nyugtalanabbak lehetünk.
 

Vitaminokban gazdag, könnyű ételek fogyasztása javasolt az immunrendszer erősítése érdekében, ami mellett ugyanolyan fontos a rendszeres testmozgás, a kellő folyadékbevitel és a pihenés. Jó egészséget kívánunk! 

Hírek, érdekességek