Milyen idővel köszönt ránk a 2023-as Újév?

AddText 12 29 08.12.55

A következő napokban is kettősség övezi az ország időjárását. De milyen idővel indul az Újév?

Részletek: Pénteken többfelé számíthatunk csapadékra, de északnyugat felől fokozatosan csökken majd a felhőzet. A tartósan borús északkeleti tájakon +2, +7 fok között alakulnak a maximumok, míg másutt +8, +11 fok közé melegszik a levegő hőmérséklete az élénk délnyugati szél hatására.

Szombaton, az év utolsó napján, enyhe idő várható. A +1, +7 fokos minimumok után az ország északkeleti felén a köd, majd a rétegfelhőzet miatt “mindössze” 5-10 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk. A keleti oldalon gyenge eső kialakulhat elvétve. A délnyugati oldalon ezzel szemben a 14, 16 fokos maximumok sem lesznek ritkák és fátyolfelhők szűrik a napsütést.
Szilveszter éjszakáján gyengén felhős égboltra számíthatunk és fagymentes marad az idő. Jobbára +6, +11 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk, de az északi megyékben pár fokkal alacsonyabb értékekre számítsunk. Észak-Magyarország körzetében tartós ködfoltok jelenlétére hívjuk fel a figyelmet, amely már az esti órákban is jelen lehet!

Az Újév első napja sem lesz télies, az élénk déli szél enyhe levegőt szállít az ország fölé. Északon, északkeleten beragad a köd, így arra párás, rétegfelhős marad az idő, de a legtöbb helyen több-kevesebb időre kisüt majd a nap. Ennek függvényében +5, +17 fok között váltakoznak a maximumok, délnyugaton a magasabb értékekkel.

Enyhe, tavaszias Újév
Nem lesz télies Újév első napja – OMSZ

A tavaszias enyheség hétfőn és kedden is velünk marad, majd az északi szél némileg hűvösebb levegőt hoz.