Szombaton hidegfront, vasárnap megtorpan a hőmérséklet

Szombaton egy hidegfront érkezik, melynek hatására átmenetileg visszaesnek vasárnapra a hőmérsékletek:

Szombaton hajnalban az észak-keleti tájakon lesz több felhő, a minimum értékek -1 és +7 fok között mérhetőek.
Délelőtt a gyengén felhős égbolt mellett pár órás napsütésre is kilátás ígérkezik, nyugaton viszont vastagabb felhők takarják majd az eget és a délutáni órákra szórványos csapadék érkezik.

Szombaton hidegfront
Március 27, szombat: csapadék érkezik

A nap első felében felélénkül, az ország nyugati részén felerősödik a délies szél, melynek hatására +12, +18 fok közé emelkedik a levegő hőmérséklete, délután pedig erős észak-nyugati széllel hidegfront tör be az országba.
Először csak észak-nyugaton, majd – dél és kelet felé egyaránt húzódva – egyre többfelé várható csapadék az esti időszakban .
Délután az enyhe hőmérsékletek hozzájárulnak egy-egy zivatar kialakulásához is a dél-nyugati területeken!

AddText 03 25 07.32.52
Szombat éjszaka délen és keleten esik

Éjszaka már csak a déli határvidékeken fog esni és a keleti megyékben, ahol több milliméter is összegyűlik vasárnap hajnalig.


Vasárnap reggel a front elhagyja az országot, az északi tájakon a felhőzet is felszakadozik valamelyest, azonban egy-egy futó zápor, gyenge eső még előfordulhat Szabolcs- és Hajdú megyékben a délelőtt folyamán.
Az északi szelet élénk, többfelé erős lökések kísérik, majd délután mérséklődő dél-nyugati légmozgás váltja fel. Délután sok lesz a felhő az ország fölött, de csapadék már nem alakul ki. A front nyomán a hőmérsékletek +9, +13 fok közé esnek vissza átmenetileg, dél-nyugaton lehet a leghűvösebb.

Screenshot 20210325 195935
Március 28, vasárnapi csúcsértékek – OMSZ