Hózáporokkal érkezik az újabb hidegfront

A hétfői hidegfront után csütörtökön érkezik az újabb:

Szerdán a fagyos reggelt követően még sok lesz a napsütés. A szél mérséklődik, iránya dél-nyugatira vált, a levegő hőmérséklete +1,+8 fok között alakul.

Csütörtökön egy messze északra elhaladó ciklon hátoldalára kerülünk. Hatására a nap folyamán előbb csak az északi tájakon, majd estére már délebbre is felerősödik az észak-nyugati szél. A nap második felében viharos, 60-70 km/órás lökésre is számítani kell az ország északi harmadán.

újabb hidegfront érkezik
01.20, csütörtök: újabb hidegfront erős széllel


A hidegfront érkezésével észak-nyugat felől megnövekszik a felhőzet és vele együtt egyre többfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék. A hőértékek +1 és +6 fok közelében maradnak, így a hőmérsékletek függvényében havazás, havas eső, eső egyaránt kialakulhat. Az észak-nyugati területeken ónos eső is eshet!
A frontfelhőzet átvonulása után szórványossá válik a csapadék és az esti órákban 2-3 centiméternyi friss hó több tájegységen is hullhat.

snowdepth 20220118 00 072
01.20, csütörtök: hózáporokkal érkezik a hidegfront

A szél a hét ezt követő napjain is élénk, nagy területen erős marad. Jobbára napos idő mutatkozik, de a felhőátvonulásokból további hózáporok alakulnak, főként a szombati nap folyamán.