10.14-17: Egyelőre marad az északias légáramlás

A héten folytatódik a hűvös idő az északias légáramlás hatására, szombaton egy újabb hidegfront érkezése várható, viszont a következő hét javulást ígér.

Csütörtökön az ország keleti felét vastagabb gomolyfelhőzet borítja és szórványos záporok alakulnak, melyek estére teljesen megszűnnek.
A Dunántúlon változóan felhős égbolt és több órás napsütés várható, majd nyugat felől felhősödés kezdődik.
Az északi szelet élénk lökések kísérik, a hőmérő higanyszála 10-13 fokig emelkedik csak.

Screenshot 20211013 231637
10.14: csütörtöki időkép – Weatheronline

Péntektől elrakhatjuk az esernyőket: az északi és észak-nyugati tájak kivételével gyengén felhős égboltra számíthatunk sok napsütéssel, 12-16 fokos maximumokkal.
Hajnaltájt köd- és párafoltok képződnek és hűvös, fagy közeli értékekre számíthatunk. Általában -2 és +2 fok közé hűl a levegő hőmérséklete, ennek magasabb értékek csak a Dunántúl felhősebb tájain mutatkoznak.l

északias légáramlás és hidegfront
10.15: Pénteki hőértékek alakulása – OMSZ

Szombaton egy újabb hidegfront és annak felhősávja húzódik az ország fölé északról. Csapadék kialakulásának nagyon kevés az esélye és a felhőzet is egyre inkább szakadozottá válik a felélénkülő északias szél hatására.

A hét utolsó napján a ködös, hűvös hajnalt követően változóan felhős-napos idő valószínű 13-16 fokos hőmérsékleti csúcsokkal.
Érdemes lesz a napos időszakokat kihasználni, hosszabb-rövidebb sétákat tenni, de rétegesen öltözködni!