Viharok és árvizek sújtják Palermó térségét (+videó)

Árvizek sújtják a Földközi-tenger térségét egy mediterrán ciklonnak köszönhetően.

Szerdáról csütörtökre virradóra Szicília északi részén több órán át tartó esőzést követően villámárvizek alakultak ki. Palermo tartományában az eső időnként erős intenzitással esett több egymást követő órán keresztül, igy a lehulló csapadék összege meghaladta a 90 mm-t. A víz utcákat, házakat, üzleteket, garázsokat és pincéket öntött el a tengerparti településeken, tucatnyi autós akadt el. A helyi lakosok többszáz alkalommal kérték a tűzoltók segítségét.


A legnagyobb problémák Mondello, Termini Imerese és Partanna városokban fordultak elő, ahol az utak valódi víz- és sárfolyókká változtak, Trapani térségéből pedig földcsuszamlásokat jelentettek.
Casteldaccia-ban beszakadt az útburkolat az éjszakai intenzív esőzések miatt. Körülbelül 5 méter átmérőjű szakadék nyílt meg, így a sérült útszakaszt lezárták az autósforgalom elől.


A mai napon a regionális polgári védelem narancssárga időjárási figyelmeztetést adott ki Olaszország déli felére és Szicília teljes egészére. Mivel a ciklon keleti, észak-keleti mozgással Görögország felé halad, a Balkán-félsziget esetében a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést adták ki jelentős csapadék kialakulása miatt. (RADAR)

alarm
térkép: Meteoalarm