3 megyében ég az aljnövényzet

A meleg, száraz időszak hozzájárul a tüzek gyors terjedéséhez, mindhárom esetben az aljnövényzet kapott lángra.

Tiszalök külterületén húsz hektáron ég a gaz és az avar, a tarlón mintegy hatvan körbálát is elért a tűz. A tiszavasvári önkormányzati és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók mellett a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre érkezett. A területre tartanak a nyíregyházi és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók is – jelenti honlapján a Katasztrófavédelem.

Nyolc hektáron ég a szárazfű, az aljnövényzet Hódmezővásárhely külterületén, ahol harminc-negyven bála is áll. A hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat már a helyszínre ért, és a területre tartanak a szegedi hivatásos tűzoltók is.

Négy hektáron ég a szárazfű Zalaszántó külterületén. A lángok négy épületet veszélyeztetnek. A keszthelyi és a badacsonytomaji hivatásos tűzoltók a terület egy részén már megfékezték a lánggal égést, és megszervezték két épület védelmét. A helyszínre tartanak a pacsai és az ajkai hivatásos tűzoltók, valamint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat.

A borítókép illusztráció.