06.15-18: Egyre melegebb, egyre szárazabb

Hűvösen indult a hét: volt, ahol hajnalban 3-4 fokra csökkent a hőmérséklet és napközben sem érte el a 20 fokot a hőmérő higanyszála. A Dunától keletre a gyakran felhős égbolt mellett több helyen csendes eső, futó zápor vonult át a hétfői nap folyamán.

Igazi nyáridő van viszont kilátásban, ugyanis a napok előrehaladtával egyre melegebb, egyre szárazabb légtömegek érkeznek.

Kedden már több napsütésben lesz részünk, de időnként megzavarhatják az átvonuló fátyolfelhők. Gyenge csapadékra csak az észak-keleti tájakon kell számítani. Élénk északi légáramlás lesz a jellemző.A korai hőmérsékleteket 4 és 12 fok között mérhetjük, a legmelegebb órákban pedig 25-28 fok között alakulnak a hőértékek.

Szerdán fátyolfelhős lesz a hajnali égbolt és 10-15 fok között alakulnak a minimumok. Délelőtt a napos idő mellett az északi tájakon lehet kevesebb felhő, majd délután ismét felhők képződnek és futó záporok is kialakulhatnak elvétve, kis területen. A csúcshőmérsékletek 25-30 közelében tetőznek. Nyugaton mérsékelt, keleten felélénkülő északi szél lesz a jellemző.

Screenshot 20210614 221405
06.16: szerdai időkép kellemes nyáridővel – Meteoeradar

A hét második felében napról napra magasabbra emelkednek a hőmérsékleti maximumok, egyre több helyen 30 fok fölé araszol a hőmérő higanyszála. Péntekre-szombatra helyenként 35 fokos hőség köszönt ránk, a hétvégén strandolni vágyók nagy örömére!

egyre melegebb idő
06.18, péntek: 30 fok fölötti hőértékek

Borítókép: Györkő Zsombor