Szerdától péntekig kiterjedt fagyokra számítsunk

Kedden hajnalban egy markáns hidegfront hatására visszaesnek a hőmérsékletek és szerdától péntekig kiterjedt fagyokra van kilátás.

Keddre virradóra többfelé havas eső, hózáporok, havazás váltja a kezdeti esőt és reggelre kelve néhány centiméteres hóréteg is kialakul. Az északi területeken előfordulnak ugyan fagypont alatti hőmérsékletek, de a front előtt még pozitív hőértékekre van kilátás.
A keddi nap első óráiban viharos szél söpör át az észak-dunántúli megyéken és napközben is többfelé erős marad az észak-nyugati áramlás.

Szerdára a front dél-keleti iránnyal elhagyja az országot, mögötte kitisztul az ég, de jelentősen lehűl a levegő. Napközben hűvös, hajnalonként fagyos marad az idő.
A derült égbolt hatására szerdán a legtöbb helyen negatív tartományba kerülnek a korai hőmérsékletek, ez -6 és +1 fok közé tehető. A leghidegebb helyeket Észak-Magyarország fagyzugos részein találhatjuk, ahogy azt a hét további napjaira is elkönyvelhetjük, arrafelé szerdán -9 fokot is mérhetünk!

hajnal
Április 7, szerdai minimumok – OMSZ

Csütörtökön a szerdai naphoz hasonló hőértékek mutatkoznak, fagyás a dél-nyugati megyék és az észak-keleti területek esetében a legvalószínűbb.
A délutáni időszakban is hűvös, mindössze +3, +10 fok közötti maximumokra számíthatunk. Emellett futó záporok, hózáporok, valamint erős, viharos szél lesz a csütörtöki nap jellemzője.

csutortok

Péntekre virradóra déliesre fordul a szélirány, így dél-nyugaton sok helyen már nem, másutt viszont még előfordulnak hajnali fagyok. A minimumok -6 és +2 fok közé tehetőek.

pentek
Pénteken enyhülés érkezik dél-nyugat felől -woeurope

Napközben felélénkül a déli szél az ország nyugati felén, melynek hatására melegedés veszi kezdetét és a hajnali fagyok is megszűnnek.