Vasárnaptól feltűnnek a pozitív hőértékek is

Két fagyos nap után vasárnaptól minimális enyhülést fedezhetünk fel a hőmérsékletek terén.

Szombaton hajnalban még a pénteki naphoz hasonló fagyos hőmérsékletekkel, -8 és -20 fok közötti minimumokkal indul a reggel, de az északi tájakon ennél hidegebb is valószínű.
Délelőtt gyengén felhős égbolt lesz a jellemző és sok-sok napsütés, ami javítja kedélyállapotunkat. A szél veszít az erejéből, élénk széllökések inkább csak a nyugati megyékben tapasztalhatóak. A délutáni órákra -1, -5 fokig emelkedik a levegő hőmérséklete.

Vasárnap a hajnali fagyokat követően jobbára felhős lesz az égbolt, hajnalban kisebb havazás is előfordul a keleti határ mentén. Az északi szél nagy területen felerősödik.
A Tisza vonalától nyugatra napsütésben bízhatunk a nap folyamán, keleten viszont felhős marad az ég, csak délután oszlik fel valamelyest. Hajnalban általában -3,-11 (max: -18) fok közé csökkennek a minimumok, de kora délután a hőmérsékletek nyugaton pozitív tartományba, +1 és +3 fok közé emelkednek. Az ország keleti felén 0 és -3 fok közötti értékekre van kilátás.

vasárnaptól enyhül a levegő
Vasárnaptól enyhül a levegő – OMSZ

Hétfőn -6,-11 (max: -17) fokos hőmérsékletekkel indul a reggel és derült lesz az ég. Felhőzet egyedül az észak-keleti tájak fölött húzódik, a határmenti övezetben egy-egy hózápor is előfordul. Másutt napsütésnek örvendhetünk, melynek hatására nyugaton +2,+4, keleten 0,+2 fok mérhető, már csak Észak-Magyarországon maradnak fagypont alatt a hőmérsékletek.

A hét további napjain felhők sokasodnak, de a napsütés sem marad el. A felhőzet megvastagodásával havazásra nyílik kilátás, kedden nyugatra, szerdán viszont több égtájra is.

Borítókép: Györkő Zsombor fotója