Február első hete 10-15 fokos tavaszra vált

Február első hetében a hétvégi havazás után enyhe, tavaszias napok következnek:

Február elsején, hétfőn, a csökkenő felhőzet hatására mindenhol fagyos, -2,-7 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. A mediterrán ciklon havazást kiváltó felhőzete már csak az ország déli és keleti sávjában tevékenykedik (vegyes halmazállapot, valamint ónos eső kialakulása is várható!), majd fokozatosan megszűnik délután. Másutt derült égbolt és több órás napsütés lesz a jellemző.
Napközben fordul a szélirány és immár a déli áramlás hatására enyhülni fog a légkör.

Kedden a déli területek fölött ködössé, párássá válik a levegő, néhol tartósan is megmaradhat. Délelőtt felhős lesz az égbolt, majd nyugat felől egyre inkább tisztul az ég és némi napsütés is várható. A hőmérsékletek éjjel 0,-6 fok, délután +3,+6 között váltakoznak.

február első hete
Enyhe hajnalok, meleg nappalok – 02.03 – Wxcharts

Szerdán felélénkül a déli szél, enyhébb hajnalra (-2, +4°C) és melegebb nappali hőfokokra (+4,+9) számítsunk. Egy tőlünk észak-nyugatra, a Brit-szigeteknél örvénylő ciklon peremfelhőzete éri el az országot, így többfelé borult, szórvanyosan csapadékosra vált az időjárás.

A csütörtöki napot felhőátvonulások, kisebb csapadék kialakulása jellemzi majd és a magas hőmérsékleti csúcsértékek:

A legmelegebb órákra az ország döntő többségében 10 fok fölé emelkedik a hőmérő higanyszála, sőt a déli határvidékeken többfelé mérhetünk 14-16 fokos értékeket is!

Borítókép: Györkő Zsombor fotója