02.02-04: Köd, szórványos eső, napsütés és emelkedő hőmérsékletek

A következő napokon enyhülés veszi kezdetét: hajnalban köd, szórványos eső várható és emelkedő hőmérsékletek figyelhetőek meg mind a korai, mind a délutáni órákban.

Kedden sokfelé ködössé, párássá válik a levegő, ami néhol tartósan is megmaradhat. A korai hőmérsékletek általában 0,-6 fok közé csökkennek.
Délelőtt változóan felhős lesz az égbolt, az északi, észak–nyugati tájakon kisebb eső, ónos eső is kialakulhat, de helyenként kisüt a nap. A kezdeti változó irányú szelet mérsékelt délies légmozgás váltja, a nap második felére ez több helyen felélénkül. A szél hatására a felhőzet felszakadozik és egyre többfelé a napsütés veszi át a főszerepet a nyugati és északi megyék fölött..
A legmelegebb órákban a hőmérsékletek +3,+7 között váltakoznak.

Szerdán többfelé kell ködképződésre, korlátozott látótávolságra készülni, a hajnalban mérhető hőmérsékletek 0 és +5 fok közé tehetőek. A korai órákban észak-nyugat felől gyenge eső vonul végig az északi tájakon, Észak-Magyarországon ónos eső is kialakul helyenként. Változóan felhős lesz az ég, rövid napos időszakok főként az ország középső és déli területein fordulnak elő, majd estére ismét kisebb eső érkezik észak-keletre, de szórványosan több tájegységre is. Felélénkül a dél-nyugati szél, a nap második felében erős, néhol viharos lökések várhatóak, az emelkedő csúcsértékek általában 5 és 12 fok között tetőznek.

accprecip 20210201 12 060
02.03, szerda – 24 órás csapadékösszeg, Wxcharts

Csütörtökön felhősen indul a nap és enyhe lesz a hajnal: +3 és +9 fok között maradnak a minimumok. A felhőátvonulásokból gyenge csapadék itt-ott kialakul, majd észak-nyugat felől kitisztul az ég és sok napsütés ígérkezik. A délutáni időszakra dél-nyugaton12-16 fok közé emelkednek a hőértékek, észak-keleten viszont nagy területen viharossá fokozódik az észak-nyugati szél, ami nem engedi felmelegedni úgy a levegőt, arra 9-12 fok között alakulnak a maximumok.

emelkedő hőmérsékletek - 02.04, csütörtök
02.04, csütörtök – emelkedő hőmérsékletek – OMSZ

Borítókép: Györkő Zsombor fotója.