Hidegfront -10 fokkal, majd ismét +12°C

Vasárnap hajnalban dominál leginkább a hidegfront az ország fölött, amikor nagyrészt derült égboltra ébredünk.

Fagyos lesz a reggel, általában -3, -8 fokra hűl le a levegő hőmérséklete, de az északi völgyekben ennél egy-két fokkal hidegebb is valószínű.

A déli határvidékeket takaró felhőzet azonban visszatartja a lehűlést, arra -1, -4 fokos minimumok mérhetőek. Egy-két órás napsütés után észak felé terjeszkedik a felhőzet és délutántól az ország keleti felén kisebb csapadék is előfordul vegyes halmazállapottal. Élénk keleties légáramlás várható, ami helyenként erős lökésekkel társul. Nap közben is hűvős marad az idő, mindössze 0 és 4 fok között maradnak az értékek.

Hétfőn ismét változik a szél iránya, egy ciklon előoldala dél felől enyhe levegővel árasztja el a Kárpát-medencét. Fagyás inkább csak nyugaton, kisebb körzetekben fordul elő. A déli szél fokozatosan erősödik, délelőtt főként a Kisalföldön, estére a Tisza vonalától nyugatra viharossá fokozódik és csapadékot is hoz magával. A hőmérsékleti maximumok a melegfront hatására 5 és 10 fok közé emelkednek.

Kedden folytatódik az enyhe idő kisebb esővel és további erős széllökésekkel kísérve. Megszűnnek az éjszakai fagyok, hajnalban általában +2, +6 fok, míg délután +7, +12 fok mérhető.

Szerdán a keddi naphoz hasonló idő várható, mérséklődő széllel, a déli orszagrészben 10 fok közeli hőmérsékletekkel, a keleti részeken csapadékkal. Este viszont ismét változik az időjárás, a ciklon hátoldalán északi széllel hűvösebb levegő éri el az országot.