Túlsúlyba kerülnek a felhők, de napsütés is mutatkozik

A változékony idő után beköszöntött egy felhős, párás, ködös időszak, ám vasárnap és hétfőn van esély napsütésre is.

Szombaton erősen felhős, borongós időre van kilátás, csak észak-keleten vékonyodhat el a felhőzet. Ott rövid időszakokra a nap is előtűnik és enyhébb lesz a levegő hőmérséklete. A hőértékek 2 és 8 fok között váltakozhatnak az országban.

Vasárnap – leginkább északon, észak-keleten- ködös, párás lesz a hajnal, a korai hőmérsékletek -2,+4 fok között alakulnak. Túlnyomóan felhős, borús idő várható, helyenként szitálással, keleten kisebb esővel.
Szakadozott felhőzet az északi, észak-nyugati tájakon valószínű, délután néhány órás napsütéssel. A mérsékelt északias légáramlás napközben az ország középső harmadán felélénkül, a hőmérsékleti maximumok 5 és 9 fok között váltakoznak.

Hétfőn tovább terjeszkednek a ködfoltok az országban, rétegfelhőzetéből szitálás is előfordulhat, ugyanakkor nyugaton a tiszta égbolt hatására gyengén fagyni fog.
Kedélyállapotunk javítására a hétfői nap időjárása lesz a legalkalmasabb, e napra várható ugyanis a legtöbb napsütés.

Ezt követően állandósulni látszik mind a jövő hét napjainak időjárása, mind hőmérsékleti értékei. Hajnalban -2, +4 fok, délutánonként 2 és 9 fok valószínű több napon át és gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A párás idő hatására tartósan ködös és szürke, felhős időszakokra van kilátás, a nap csak kis körzetekben tünedezhet elő.

2 napos részletes előrejelzéseinket IDE KATTINTVA olvashatja.