10.26-31: Így alakul a hét időjárása: kijavul, felhősödik, köd, majd csapadék érkezik

Összességében kellemes idővel indul a hét, kisebb csapadék itt-ott fordul elő:

Hétfőn nyugat felől szakadozni kezd az a felhőzet, ami vasárnap többfelé okozott csapadékot és már csak az észak-keleti részeken mutatkozik szórványos eső. A hajnali ködfoltokat hamar felváltja a napsütés és délutánra 18-20 fokig melegíti fel a levegőt. A rétegfelhőzettel takart északi tájakon pár fokkal alacsonyabb értékek mérhetőek, ott 14-16 fok valószínű.
Fontos megjegyezni, hogy a kellemes időt a dunántúli területeken megerősödő és helyenként viharossá fokozódó déli szél zavarja meg.

Kedden ismét megnövekszik a felhőzet, nyugaton nap közben 12-16 fokos maximumok mellett eső, záporeső alakul, ami dél felé húzódva szerdán reggel távozik. Máshol az északi ködfoltok feloszlása után gyengén felhős, napos idő várható és 17, 21 fokos hőmérsékleti értékek. Az esti órákra az élénk délies szelet északi váltja és egy gyenge hidegfront érinti az országot.

Screenshot 20201025 214823
A keddi nap várható időjárása – forrás: OMSZ

Szerdán délelőtt az ország nagy részén kialakuló ködmezők tartósan megmaradhatnak, nehezen oszlanak fel. Délután is csak rövid időszakokra süthet ki a nap, mert felhők takarják leginkább, de csapadékkal nem kell számolni. Mérsékelt északias légmozgás mellett a legmelegebb órákban 14, 19 fok mérhető.

A hét második felében, csütörtökön, folytatódik a ködös, párás idő 4 és 11 fok közötti minimumokkal, nap közben pedig felhős idő várható megélénkülő észak-nyugati széllel és 11-17 fokos maximumokkal.

Az esti órákra egy hidegfront csapadéksávja érkezik, ami először csak nyugaton, pénteken viszont több helyen okoz esőt, záporokat.

850temp 20201025 06 120
Pénteken hidegfront érkezik – forrás: wxcharts