Marad a zivataros, esős jelleg

lightning gf847a6620 1920

A hét első felében marad a változékony, zivataros jellegű időjárás, majd szerdától csökken a csapadék kialakulási esélye.

Részletek:
Hétfőn a 14-18 fokos hajnalt követően erősen felhős égbolt köszönt ránk, de foltokban előtűnik a nap.
Délelőtt záporokra, záporesőre kell több helyen számítani, a legmelegebb órákra 20, 26 fokos maximumokat mutatnak a hőmérők. A keleti harmadban 27, 30 fokig melegszik a levegő, de délután keleten is megnövekszik a felhőzet. A zivatarokat arra többfelé kísérheti felhőszakadás, az ország nyugati felén pedig erős széllökések várhatóak.

marad a zivataros jellegű időjárás
08.22, hétfő: keleten felhőszakadás kísérheti a zivatarokat – Wxcharts

Kedden hajnalban 13 és 18 fok közé hűl a levegő hőmérséklete, csapadékra nyugaton és az északi tájakon lehet leginkább számítani.
Napközben a gomoly- és fátyolfelhők közül hosszabb-rövidebb időszakokra előtűnik a nap, de szórványosan záporra, záporesőre, keleten zivatarokra is készülni kell. Az észak-nyugati szelet a Dunántúl nyugati felén erősebb lökések kísérik, a legmelegebb órák hőmérséklete általában 21 és 27 fok között váltakozik, ám észak-keleten 28, 31 fokig melegszik a levegő.

Szerdán a gomolyfelhők mellett többfelé kisüt a nap, délelőtt csak kis területen fordulhat elő csapadék. A hajnali 14, 18 fokos hőmérsékletek után 25, 30 fokig emelkednek a hőmérők higanyszálai és élénk északi szél fúj majd. Délután megnövekszik a felhőzet és szórványos záporok, zivatarok várhatóak.

Screenshot 20220821 224549
08.24: szerdai időkép

Csütörtöktől tovább csökken a csapadék előfordulási esélye és mennyisége, ugyanakkor nem szűnik meg teljesen. Mindamellett fokozódni fog a meleg, hétvégére visszatérni látszik a kánikula.