Enyhül a fagy

nature 75330 1280

A keddi fagyos hajnal után enyhülés veszi kezdetét, a hét második felében “barátságosabb” hőmérsékletekre számíthatunk.

Szerdán szakadozott felhőzet lesz jelen az ország fölött, rövid időre a nap is kisüthet foltokban. A hajnali hőmérsékletek +1, -8 fok között mérhetőek, délután -1, +6 fokra melegszik fel a levegő.
A felhősebb keleti tájakon szórványos vegyes halmazállapotú csapadék hullhat, miközben a nyugati vidékeken megélénkül az északnyugati szél.

Csütörtökön a változóan felhős égbolt mellett legfeljebb csak szűrt napsütés valószínű. A minimumok -1, -6 fok között alakulnak.
Napközben felhős marad az égbolt, észak-keleten kisebb havazás is előfordul. A nyugatias szelet nagy területen kísérik élénk, olykor erős lökések.
Az esti időszakban tovább nő a csapadék esélye és az északi tájakon is többfelé megjelenik, vegyes halmazállapottal. A csúcshőmérsékletek +1, +8 fok között váltakoznak, dél-nyugaton mérhetőek majd a legmagasabb értékek.

Screenshot 20220124 232804
01.27: felhős, de enyhe csütörtök – meteoeradar

Pénteken egy tőlünk észak-keletre elhaladó ciklon hátoldalára kerülünk. Kezdetben csak az északi megyékben, majd az ország döntő részén megerősödik, viharossá fokozódik az észak-nyugati szél.
Egy gyenge hidegfronti felhőzet vonul át, mely csapadékot csak minimális mennyiségben és kis területen okoz. A front előterében +3, +8 fokig emelkednek a hőmérsékleti csúcsok.