Változékonyság erős széllel

Ciklonok sora vonul át Európán, a jövő hét időjárását változékonyság jellemzi erős széllel.

A hét utolsó napján (11.28) széles skálán mozognak a hőmérsékletek: egy újabb ciklon előoldalán az élénk légáramlatok 13-16 fokig emelik a dél-keleti tájak hőmérsékletét, míg észak-nyugatról már hideg levegő tartja 3-7 fok között a maximumokat. Vasárnap a ciklonnal egy csapadéksáv vonul át az orszagon nyugatról kelet felé, melynek halmazállapota eső lesz.

Hétfőn hajnalban a nyugati tájakon és szórványosan északon havas esőbe, hózáporokba vált a csapadék. A ciklon hátoldalán az észak-nyugati szél élénk, erős lökésekkel fúj majd.
Napközben dél-nyugaton csökken, szétoszlik a felhőzet, délután a nap is kisüt. Észak-keleten ezzel szemben egész nap borús marad az idő, eső, havas eső formái váltakoznak. Az éjszakai legalacsonyabb hőmérsékletek -2 és +4, a délutáni csúcsértékek +3 és +7 fok között mozognak.

Kedden már egy újabb északi ciklon befolyásolja időjárásunkat. Kezdetben többfelé derült lesz az ég és fagyos a hajnal, a legmelegebb órákra is 3-7 fokos maximumok várhatóak.
A délelőtti napsütést csak foltokban zavarja rétegfelhőzet, majd délután megjelennek a magas szintű felhők és megerősödik a nyugatias szél. Az esti időszakra csapadék érkezik, az északi tájakon havas eső, havazás indul.