A nemzeti ünnepen napsütés dominál, majd ismét hidegfront

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep egy három napos hosszú hétvégét foglal magában, amely idén kellemes időjárást ígér, majd hétfőn egy hidegfront érkezik.

Pénteken, augusztus 20-án, változóan felhős idő várható, a hőmérséklet minimumai 10, 16 közé csökkennek. Délelőtt gomolyfelhős-napos időszakok váltakoznak, majd a délutáni órákban észak felől kis eséllyel besodródhat egy-egy zápor, zivatar. A csúcsértékek 26, 30 fokig emelkednek, a légmozgás gyenge, mérsékelt marad.

Szombaton 13 és 18 fok között alakulnak a minimumok és változóan felhős lesz az égbolt. Délelőtt többnyire napos, helyenként gomolyfelhős időre készülhetünk, a legmelegebb órákban 25-30 fokos maximumok mérhetőek. Délután az északi és nyugati tájakon kialakulhat egy-egy zápor, de jelentősebb csapadékra nem kell készülni. Mérsékelt észak-nyugatias légáramlás várható.

Vasárnap folytatódik a napos idő gomolyfelhőkkel, délután egy-egy futó záporral. A mérsékelt, változó irányú légáramlás mellett 25-30 fok közelében maradnak a maximumok.

Hétfőn megerősödő, észak-nyugatira forduló széllel hidegfront érkezik. A dunántúli területeken záporok, zivatarok alakulnak és mérséklődnek a hőmérsékletek, a keleti tájakon viszont csak az este, éjszaka folyamán várható a front átvonulása. Ezt követően további szórványos csapadékra van kilátás és 22-29 fokos csúcsértékekre.