Hűvös reggelek és a hosszú hétvége várható időjárása

Szerdára virradóan a hajnal frissnek, kissé hűvösnek is bizonyul, helyenként (az északi völgyekben) 10 fok alá süllyedhet a hőmérő higanyszála.


A szerdai nap első felében egy felhőtömb halad át felettünk, de csapadékot nem ad, legfeljebb elszórtan, jelentéktelen mennyiségben. Napközben lassan szakadozik, csökken a felhőborítottság és kisüt több-kevesebb időre a nap. Élénk, olykor erős lesz az északnyugati szél, a nappali hőmérséklet 22-28 fok közé emelkedik.

Szerdától kezdődően tehát stabilizálódik a légkör, minimálisra csökken a záporok, zivatargócok valószínűsége és sok napsütés várható.
Az éjszakák több napon át frissek, kissé hűvösek maradnak. Csütörtökön ködfoltok alakulnak és a hét leghidegebb hajnala köszönthet ránk.

hűvös reggelek
08.19: csütörtök: hűvös hajnal ködfoltokkal – Windy

A nappali órákban csütörtökön még inkább 30 fok alatt, 24-29 fok között tetőznek a maximumok, majd lassú melegedés indul.

A hosszú hétvégére remek kirándulóidő van kilátásban sok napsütéssel, gomoly- és fátyolfelhőkkel, jelentősebb csapadék nélkül.

Újra szubtrópusi eredetű léghullámok sodródnak felénk, ezért pénteken az Alföldön már újra 30 fok közelébe, szombaton és vasárnap egyre többfelé 30 fok felé, helyenként 33-34 fok köré emelkednek a délutáni hőmérsékleti-értékek. Északon visszafogottabb lehet a melegedés.

Screenshot 20210817 231256
08.22: Vasárnapra várható hőmérsékletek – Weatheronline

Előrejelzés: Pap Áron