Melegedésnek indul az idő, jön a tavasz

Csütörtöktől fokozatos melegedés tapasztalható mind a hajnali, mind a délutáni időszakban.

Az éjszakai minimumok keleten tartanak ki legtovább fagypont alatt, de fokozatosan emelkedni fognak: csütörtökön általában -5, +1 fok között, pénteken -2 és +6 fok közelében, szombaton pedig -1 és +7 fok között alakulnak a hajnali hőértékek.

Mindennapos marad a több-kevesebb felhő, de a napsütés sem marad el.
Csütörtökön nem várható csapadék és a keleti tájak fölött lesz tisztább az égbolt, ott hosszú időszakokra kisüt majd a nap.
Pénteken a szakadozott felhőzetből gyenge csapadék alakulhat a Duna-Tisza közén, szombaton pedig a felhős-napos időszakok után este egy hidegfront csapadékfelhőzete okoz többfelé esőt, záporokat.

Mérséklődik a szél, így a hét második felétől a délutáni hőmérsékletek is emelkedésnek indulnak: csütörtökön +8, +13 fok, pénteken pedig a déliesre forduló légmozgásnak köszönhetően +9, +18 fok is mérhető, nyugaton a magasabb értékekkel.

melegszik az idő
Péntek délutáni hőmérsékletek – meteoeradar.it

Szombaton tovább fokozódik a meleg, dél-nyugaton 18 fokig emelkednek a hőmérsékletek, majd egy közeledő hidegfront hatására némileg visszaesnek a csúcsértékek, de a jelenlegi hűvös idő semmiképp nem tér vissza!

melegedésnek indul az idő
Budapestre várható hőmérsékletek – forrás: freemeteo

2 napos részletes előrejelzéseinket IDE KATTINTVA olvashatja.