Esős vasárnap, szeles jövő hét

Vasárnap gyenge hidegfront érkezik, előterében erősen felhős lesz az égbolt többfelé csapadékkal.

A hajnali hőmérsékletek +2, +7 fok között váltakoznak. Délelőtt a Dunántúli területekre néhol nagyobb mennyiségű (5-15 mm) eső várható, de szórványosan másfelé is előfordul. Az élénk dél-nyugati szél észak-nyugatira fordul és helyenként erős lökések kísérik. Délután +5 és +12 fokig emelkednek a maximum-értékek, a csapadékhajlam pedig a déli területekre korlátozódik, dél-nyugatról dél-kelet, kelet felé húzódva.

esős vasárnap
Vasárnap többfelé várható csapadék – OMSZ

Hétfőn hajnalban felhős, borús lesz az égbolt, a keleti határsávban és szórványosan délen csapadékkal. A hőmérsékleti minimumok -1 és +4 fok között várhatóak. Délelőtt a nyugati területeken szakadozottabb lehet a felhőzet, rövid napos időszakok is előfordulnak, de délután lokálisan előfordulhatnak záporok. Másutt felhős marad az ég és a csapadék keleten csak este szűnik. A hőmérsékleti maximumok +7 és +11 fok közé emelkednek. Az élénk északias szelet nagy területen erős lökések kísérik a nap folyamán.

AddText 03 13 05.12.19

A hét tovabbi napjain is erős marad az északi szél, ami hűvös levegőt hoz magával. Hajnalonként fagypont közelébe vagy az alá csökkennek a minimumok, a legmelegebb órákban pedig +5,+10 fok között alakulnak a csúcsértékek. A felhőátvonulások mellett napsütésre vagy gyenge esőre egyaránt számítani lehet.

Borítókép: Németh Norbert