03.08-11: Fagypont alatti éjszakák és többször megnövekvő felhőzet

A hét első felében folytatódnak a hajnali fagyok, többször megnövekszik a felhőzet és napközben sem lesz melegebb +10, +12 foknál:

Hétfőn hajnalban fátyolfelhők takarják helyenként az eget, a hőmérsékleti minimumok 0 és -8 fok között alakulnak leginkább, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet.
Délelőtt az észak-nyugatira forduló szelet élénk, északon erősebb lökések kísérik.
A felhőátvonulások mellett pár órás napsütésre lehet számítani. A csúcshőmérsékletek +6 és +11 fok közé tehetőek, a magasabb értékeket a napos dél-nyugati tájakon éri el a hőmérő higanyszála.
Délután megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, északon, észak-keleten kisebb csapadék, hózáporok is előfordulhatnak az esti időszakban. Hidegfronti hatás érvényesül.

Kedden reggel gyengén felhős égbolt várható, a hajnalban mérhető hőmérsékletek 0 és -6 fok közé tehetőek leginkább, azonban az Északi-középhegység térségében előfordulhat -8, -10 fok is. Délelőtt az észak-keleti szél felélénkülésére lehet számítani, ami csak estére mérséklődik.
Délelőtt a gomolyfelhők mellett sokfelé sütni fog a nap. A legmelegebb órákban északon +2, +6 fok között maradnak a hőmérsékletek, az ország déli felén ezzel szemben +7,+10 fokig melegszik a levegő.
Délután megnövekszik a felhőzet észak felől és fokozatosan terjeszkedni fog dél felé, de csapadékkal legfeljebb jelentéktelen mennyiségben lehet számítani az éjszakai órákban hózáporok formájában.

Screenshot 20210308 010243
Március 9, kedd: várható hőmérsékletek – OMSZ

Szerdán hajnalban változóan felhős lesz az égbolt, +1 és -4 fok között alakulnak a korai hőmérsékletek.
Délelőtt a felhőátvonulások mellett több helyen kisüt a nap rövid időszakokra, majd fátyol- és gomolyfelhők takarják el az eget, az észak-nyugati tájakra pedig kisebb eső érkezik. Az északias szél nap közben megélénkül, kisebb körzetekben erős lökések kísérik.
Délután sok lesz a felhő az ország felett, ennek hatására +5, +8 fok között maradnak a leginkább a hőértékek.

Csütörtökön délire vált a szélirány és vele együtt enyhébb, de szeles időjárás ígérkezik a hét második felében némi csapadékkal.