02.18-21: A felhős idő ellenére emelkedni fognak a hőmérsékletek

Az atlanti térségben ismét egy nagy kiterjedésű ciklon van alakulóban, ennek az előoldalán meleg levegő érkezik a hét második felében, így fokozatosan emelkedni fognak a hőmérsékletek

(ez leginkább a déli megyékben lesz észlelhető):

Csütörtökön változóan felhős lesz az égbolt, hajnalra -3 és +3 fok közötti értékekre számíthatunk.
A kelet felé távozó felhőzet miatt délelőtt az észak-keleti határszéleken még előfordulhat gyenge csapadék. Másutt felhős-napos időszakok váltakoznak és enyhe hőmérsékletek ígérkeznek. A legmelegebb órákban +2,+11 fok közötti hőmérsékletek mérhetőek. A legkevesebb napsütést az észak-keleti tájak lakói tapasztalhatják és ott lesznek jelen a leghűvösebb hőértékek is.
Az élénk észak-nyugati szelet helyenként erősebb lökések kísérik, majd estétől dél-keletire vált a szél iránya.

Pénteken többfelé köd képződik a hajnali órákra, a minimumok -3,+4 fok között mozognak, keleten hűvös lesz még a levegő.
Nap közben erősen felhős égbolt várható, csak helyenként vékonyodik el a felhőzet rövid időszakokra.
Élénk délies légáramlat lesz a jellemző, ami az ország déli területeire +8,+12 fokos hőmérsékleteket biztosít, az északi tájakon pedig +1,+7 fokig melegszik a levegő. Délután átmenetileg kitisztulhat a ég a Dunántúlon, északon, észak-keleten viszont gyenge eső is kialakul az esti órákban.

Szombaton és vasárnap a megjelenő köd is nagy területet foglal el és néhol tartósan is fennmarad. A gyakran felhős égbolt mellett rövid időszakokra kisüthet a nap, kora délután +5, +14 fok közé fognak emelkedni a maximumok. A hét utolsó napján többfelé kellemes, tavaszias hőértékek ígérkeznek.

Screenshot 20210217 142348
Vasárnapra várható maximumok – OMSZ