Szórványos csapadékot hoz az enyhülés

Hajnalban még tartja magát a fagy, de a nappalok enyhülnek és egyre magasabbra emelkednek a maximumok a hét előrehaladtával:

Hétfőn -6,-11 (max: -17) fokos hőmérsékletekkel indul a reggel és derült lesz az égbolt. Felhőzet egyedül az észak-keleti tájak fölött húzódik, a határmenti övezetben egy-egy hózápor is előfordul gyenge eséllyel. Másutt sok napsütésnek örvendhetünk, melynek hatására nyugaton +2,+4, keleten 0,+2 fok mérhető, már csak Észak-Magyarországon maradnak fagypont alatt (0,-2°C) a hőmérsékletek. Megélénkül, helyenként megerősödik az észak-nyugati szél estétől pedig felhősödés kezdődik nyugat felől.

Kedden sok lesz a felhő, észak-nyugatra havazás várható a nap első óráiban. A korai hőmérsékletek -1 és -9 (északon -15) fok között alakulnak.

Screenshot 20210215 052744
Kedden hajnalban havazás várható észak-nyugatra

Vastagabb felhőborítottság nyugaton lesz, észak-nyugaton kisebb havazás (max.1-2 cm) húzódik majd csökkenő intenzitással kelet felé, másutt felhős és szűrt napos időszakok váltakoznak. A szél iránya déliesre fordul, kora délután -2 és +4 fok körüli maximumokat mérhetünk.

Szerdán változóan felhős lesz az égbolt és tovább szelídül a fagy. Hajnalban -7 és -1 fok között váltakoznak a hőértékek, de a szélvédett vidékeken maradhatnak alacsonyabb minimumok is. Észak-nyugat felől beborul az ég és délelőtt szórványos csapadék érkezik vegyes halmazállapottal.
Nyugatra eső, északra ónos eső, észak-keletre havazás mutatkozik a hőmérsékletek váltakozása szerint. Az enyhe déli szelet délután egyre inkább felélénkülő észak-nyugati váltja fel. A legmelegebb órákban -1,+10 fok közé melegszik a levegő hőmérséklete, nyugaton mérhetünk magasabb értékeket.

enyhül az idő
Szerdai időkép – OMSZ

Csütörtökön előtűnik a nap és tovább melegszik az idő, a dél-nyugati maximumok a +10 fokot is átléphetik és az éjszakai fagyok is megenyhülnek.

Borítókép: Takács Lívia fotója Szolnokról