01.25-31: Jövő hetünk időjárása sem lesz egyhangú

A januári hónap utolsó hete is változékony időjárást tartogat:

A hétfői nap jelentős havazással és hidegfronttal nyit, a front mögött felerősődő észak-nyugati szél hatására viszont sok helyen felszakadozik a felhőzet. Egyedül a keleti tájakon marad borult az idő, ott délután szűnik csak a csapadék.

Kedden és szerdán átmeneti hózáporok alakulnak szórványosan, de a felhőátvonulások némi napsütést is biztosítanak.
Várhatóan mindkét napon előfordulnak szeles időszakok, amikor az észak-nyugati szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik, a Tisza vonalától keletre azonban mérsékelt vagy élénk lesz a légmozgás.
Hűvösek maradnak a nappalok, -2 és +5 fok között tetőznek a hőmérsékletek. Ennek megfelelően alakulnak az éjszakák is, kedden +1,-6 fokig, szerdán 0, -8 fokig csökkennek az értékek, de az északi területeken pár fokkal fagyosabb lehet a hajnal.

időjárás 01.27, szerda
Szerdai napra vonatkozó hőmérsékletek – 01.27 (OMSZ)

Csütörtökön az előző napokhoz hasonló hőértékekre számíthatunk, azonban a magasban már enyhülés mutatkozik. Ennek köszönhetően csapadékosabbra fordul időjárásunk, hétvégén pedig jelentősebb mennyiségre van kilátás!

A kezdeti havazást havas-, majd ónos eső, eső váltja a hőmérsékletnek megfelelően.
Az élénk, változó irányú légmozgás után hétvégén délire vált a szél és enyhülni fog az idő, viszont ez teret ad annak, hogy többfelé ónos eső alakuljon ki.

Borítókép: Panni Miklósné fotója.