Pár nap és nyugaton is havazhat

Hétvégén az ország keleti része kap ízelítőt a télből, egy hidegcsepp hatására sok helyen kifehéredett a táj már a szombati nap folyamán, viszont a következő héten a nyugati részeken is havazhat.

Lássuk napokra lebontva!

Vasárnap ismét megoszlik az ország időjárása: az észak-keleti, keleti megyékben egy újabb csapadékhullámmal havazás várható és borús marad az ég, míg az ország nyugati felén a megélénkülő észak-nyugati szél hatására felszakadozik a felhőzet és kisüthet a nap.

A kettősség miatt a hőmérsékletek is megoszlanak, hétfő hajnalra akár -3,-7 fokig is visszahűl a levegő, a köd viszont újra jelen lesz az ország nagy területén.


Hétfőn napközben változóan felhős lesz az ég 0 és 5 fok közötti maximumokkal. A derült körzetekben (főként a Dunántúlon) napsütés, a rétegfelhőzettel tarkított tájakon szitálás, keleten egy-egy hózápor is kialakulhat.

Kedden -2, -9 fokos minimumok után nagyrészt felhős időre van kilátás, itt-ott napsütéssel. Estére megélénkül az észak-keleti szél, ami kimondottan fagyos levegőt hoz magával, szerdán hajnalban keleten -5,-10 fokot is, nyugaton -2,-5 közötti értékeket lehet majd mérni.

Screenshot 20201128 163012
Várható hőmérsékletek, 12.02, szerda (OMSZ)

Szerdán, jelenlegi előrejelzések alapján, dél-nyugat felől egy mediterrán ciklon felhőzete húzódik be az ország fölé, így a szétoszló köd után nagyrészt felhős, borús lesz az ég. Ennek csapadékzónája az esti, éjszakai órákra havazás formájában érkezhet és nagy területre kiterjed még a csütörtöki napon is. (A csapadék napközben már vegyes halmazállapotra válthat, helyenként havas eső, ónos eső is kialakulhat.)

nyugaton is havazhat
December 2.-án, 3.-án nyugaton havazhat (Windy)