Éjszakai fagyok jönnek, helyenként -6,-8 fok is mérhető

Csütörtökön este erős észak-nyugatira forduló széllel markáns hidegfront érkezik és hétvégén komolyabb éjszakai fagyokra is számítani lehet.

A front szórványos esővel, záporokkal vonul át a pénteki nap folyamán. Mögötte felszakadozik a felhőzet és kiterjedt hideg levegő árad szét a Kárpát-medencében, igy a hegyvidékek magasabb részein halmazállapotot is válthat a csapadék.

fagyok érkeznek
Hidegfront okoz éjszakai fagyokat – 11.20, péntek (forrás: wxcharts)

Szombaton hajnalra mindenfelé kitisztul az égbolt és mérséklődik a légmozgás, melynek hatására 0 és -5 fok közé süllyed a hőmérő higanyszála, az északi völgyekben azonban pár fokkal fagyosabban is indulhat a reggel.

2mtemp 20201118 12 066
Szombati minimumok – 11.21 (forrás: wxcharts)


Felhők hiányában szombaton sok napsütésre van kilátás, de öltözzünk melegen, mert 4 és 7 foknál nem lesz melegebb még a délutáni órákban sem. Napnyugta után gyorsan hűlni fog a levegő hőmérséklete és az északi országrészben már az est folyamán fagyás tapasztalható.

Vasárnap nagyrészt tiszta égboltra ébredhetünk, viszont a déli területeken és a középső országrészben felhős, ködös és zúzmarával borított területek is kialakulnak. A hőmérsékleti minimumok 0 és -7 fok közé esnek.

2mtemp 20201118 12 090
Vasárnapi minimumok – 11.22 (forrás: wxcharts)

Déliesre fordul a szélirány és pár órás napsütés után fátyolfelhők jelennek meg az égen. Délután 3 és 8 fokos maximumokra van kilátás, nyugaton mérhetőek a magasabb értékek.

Hétfőn délelőtt felhős, délután szakadozott égbolt várható. Északira forduló széllel egy gyenge hidegfront halad el, melynek hatására kisebb csapadék előfordulhat szórványosan.

Folyamatosan frissülő 2 napos időjárási előrejelzéseinket IDE KATTINTVA olvashatja.