10.07-11: Esős szerda, derűs folytatás

Szerdán egy hidegfront érkezett nyugatról, ami kiadós esőt ígért (erről előző cikkünkben olvashat) leginkább a dél-nyugati részekre, majd csökkenő intenzitással a középső országrészre.


A csapadéktömb kelet felé hagyja el Magyarország térségét a csütörtöki nap első felében.

Ezt követően derűsen, csapadékmentesen fognak telni a hét további napjai, vasárnap délutánig legalábbis nincs kilátás nagyobb esőre!

Csütörtökön nyugat felől a felhőzet felszakadozása várható (keleten elszórt zápor, záporeső még előfordulhat délelőtt). Nap közben több órás napsütés ígérkezik, amit néha gomolyfelhők takarhatnak, valamint erős, helyenként viharossá fokozódó észak-nyugati szél zárja a hidegfrontot.
A legmelegebb órákban – az őszi időnek megfelelően – 16 és 20 fok közötti maximumok mérhetőek, míg hajnalban nyugaton 4, keleten 12 fok is valószínű.

hajnal
Csütörtök reggeli minimumok
forrás: weatheronline

Pénteken kellemes, derűs időjárásban lehet részünk a hűvös hajnal után: az őszi napfényt csak fátyolfelhők szűrhetik, mérséklődik az észak-nyugati szél és 17-20 fokos lesz a levegő hőmérséklete.

A szombati nap hasonlóan alakul a péntekihez, csak a fátyolfelhők mellé gomolyfelhők is társulnak, de csapadék nem lesz.

derűs idő
Szombati maximumok – 10.10
forrás: OMSZ

Vasárnap változik ismét az időjárás, amikor egy újabb hidegfront érkezik (az Alpokba havazással) a nyugati határrészekre megerősödő széllel, esővel.

Folyamatosan frissülő 2 napos szöveges előrejelzésünket IDE KATTINTVA olvashatja.