Hőség szórványos zivatarokkal

hills 2165759 340

A hét második felében hőség várható, de a a közben átvonuló frontok csak szórványosan hoznak némi csapadékot.

Csütörtökön hajnalban 14, 21 fok közötti minimumok mérhetőek. Délelőtt sok napsütés várható, fátyolfelhők csak néhol fordulhatnak elő. Élénk északias szél lesz a jellemző. Délután nyugat felől vastagabb felhőzet érkezik, de a hidegfront legfeljebb elszórtan hozhat egy-egy záport, zivatart az északi és nyugati területekre. A hőmérsékleti csúcsok 33, 38 fok között várhatóak.

Pénteken marad a jobbára napos, gomolyfelhős idő, de kis területen egy-egy záporra, zivatarra is kilátás nyílik. Ez hajnalban főként az északnyugati területeken, délután pedig az északi tájakon valószínű. Észak-Magyarországon kis eséllyel heves zivatar is kialakulhat. Az élénk északias szelet előbb az ország nyugati, majd keleti felén kísérik erősebb lökések.
A reggeli órákban 17,24 fokra, a legmelegebb időszakban 32,38 fokos hőmérsékletekre számíthatunk, az Alföld térségében viszont 40 fok közeli értékek is előfordulnak.

Szombat délelőtt még sokfelé sütni fog a nap, majd egy újabb hidegfront felhőzete érkezik meg a nyugati tájakra megerősödő széllel. Délután az észak-nyugati, majd északi részeken frissítheti a légkört zápor, zivatar, akár hevesebb jelleggel is.

overview 20220720 00 084
07.23, szombat: front hoz szórványos záport, zivatart – Wxcharts

A hőértékek viszont továbbra is magasan, 30-39 fok között tetőznek majd. A hajnalok is egyre kevésbé hatnak üdítően, a nagyobb városokban többfelé maradnak 20 fok fölött a minimumok.

hőség várható a hét második felében

Vasárnap folytatódik a napos, foltokban gomolyfelhős idő szórványos csapadékkal. Az élénk, többfelé erős északias szél mellett 30,38 fokos maximumok mutatkoznak.