Vasárnap teret nyer a köd

Hétvégén egy anticiklon helyeződik egyre inkább az ország fölé, vasárnapra kelve teret nyer a köd.

Szombaton az ország keleti felén tartósabb ködre, zúzmarás tereptárgyakra, ónos szitálásra kell számítani és 0, -8 fok közötti fagyra. Nyugaton enyhébb lesz a hajnal, arrafelé -1, +4 fok között maradnak a minimumok.
A nap első felében egy szakadozó frontfelhőzet takarja helyenként az eget, de a napsütés lesz túlsúlyban. A hűvösebb, szélcsendes keleti tájakon ezzel szemben néhol egész napra beragadhat a köd. A legmelegebb órákra 0, +8 fok köré melegszik a levegő és többfelé élénk, olykor erősebb lökések kísérik az észak-nyugati szelet.

Vasárnap reggel mérséklődik a szél és nagy területen köd képződik, mely csak lassan zsugorodik. A minimumok általában -2, -8 fok között alakulnak.
A nyugati területeken a déli órákra nagyrészt feloszlik a köd, de a Tisza vonalának széles sávjában szinte egész nap megmarad vagy rétegfelhőzetté alakul. A ködös, borús körzetekben szitálás, ónos letapadás is előfordulhat.
A naposabb nyugati megyékben +5, +8 fok, másutt 0 és +4 fok közötti csúcsértékeket mutatnak a hőmérők.

Az esti órákban egy észak-európai ciklon frontfelhőzete érkezik meg észak felől. A délies légmozgást erős észak-nyugati váltja, a hétfői nap hidegfronttal indul.