Fokozatosan melegszik az idő

Közép-Európa időjárását egy anticiklon határozza meg, melynek köszönhetően fokozatosan emelkedni fognak a következő napok hőmérsékleti értékei.

Szerdán a keleti tájakon még hűvös lesz a hajnal, általában 4 és 13 fok közötti skálán váltakoznak a minimumok. Több helyen pára- és ködfoltok jelennek meg, majd ezek feloszlása után ismét a napsütésé lesz a főszerep. Többnyire derült idő várható, csak némi fátyolfelhőzet szűrheti a napsütést. Napközben az ország nyugati felén megélénkül a délkeleti szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A nappali csúcsértékek 23 és 27 fok között mozognak majd.

Csütörtöktől kezdődően, a délies légáramlatokkal, enyhülnek a hajnalok és a hétvégéhez közeledve a minimumok egyre többfelé maradnak 10 fok fölött. A pára- és ködfoltok csak kis körzetekben jelennek meg és hamar feloszlanak.
Napközben derült, száraz idő lesz a jellemző sok napsütéssel, csapadék nélkül. A nyugati területeken délutánonként megélénkül a déli, délkeleti szél, majd szombatra veszít erejéből.

Screenshot 20210907 231020
Csütörtökre várható hőértékek – Weatheronline

A csúcshőmérsékletek leginkább 23 és 28 fok között tetőznek, hétvégén azonban a 29, 30 fokos értékek is feltűnhetnek a hőtérképen.