03.22-25: Szeles és felhős lesz a hét első fele, de a napsütés sem marad el

Jelentős változás nem várható a következő napokban, hasonlóan szeles, foltokban felhős időjárás várható:

Hétfőn egy hidegfront miatt viharos szél támad, többfelé felhős marad az ég, de az északi tájakon szétoszlanak napközben a felhők és délután a déli tájak fölött is előtűnhet a nap.

Kedden derült és sokfelé fagyos lesz a hajnal, majd pár órás napsütés után fátyol- és gomolyfelhők érkeznek az ország fölé. Ezek időszakosan eltakarják a napot, csapadék azonban nem alakul ki.
Az élénk észak-nyugati szelet délután többfelé erős lökések kísérik. A hőmérsékleti maximumok +8 és +11 fok között mérhetőek. Az esti időszakban gyenge csapadék előfordulhat az észak-keleti megyékben.

Szerdán hajnalban kevés helyen fog fagyni a felhőborítottság miatt, a korai hőmérsékletek általában -1 és +5 fok között váltakoznak.
Délelőtt a szakadozott felhőzet mögül több helyen tűnik elő a nap, de az ország középső harmadában foltokban gyenge csapadék is előfordulhat záporok formájában.
A legmagasabb nappali hőértékek +7,+11 fok közelében maradnak.
Az élénk északi szelet a Duna vonalának kivételével erős, 40-50 km/órás lökések kísérik majd.

Csütörtökön a derült keleti tájakon kevéssel fagypont alá hűlhet a levegő, míg nyugaton pozitívak maradnak a minimumok. Több-kevesebb napsütés mindenfelé várható, de gyakori lesz a felhősödés.
A hajnali enyhülés után a délutáni hőmérsékletek is lassú emelkedésnek indulnak, +8, +13 fokos maximumokra van kilátás. A magasabb értékeket nyugaton mérhetjük majd, ahol az északi szél csütörtökre mérséklődni fog.

Borítókép: Györkő Zsombor