Felhős napok hózáporokkal

Maradnak a fátyol- és gomolyfelhőkkel tarkított napok: csütörtökön a szél, pénteken viszont hózáporok ronthatják az amúgy is hűvös időjárást.

Csütörtökön szelesen, felhősen, hűvösen indul a reggel, -1 és +4 fok közötti hőmérsékletekkel. Az ország keleti felén lesz enyhébb a reggel. Délen és északon egy-egy zápor, hózápor is kialakulhat a nap folyamán a Duna-Tisza közén. Az élénk északi szél ismét erőre kap, az ország középső harmadának kivételével erős, 40-55 km/órás lökésekre kell számítani. Az északi és nyugati tájakon több-kevesebb napsütés is lehetséges, vastagabb felhőzet keleten, dél-keleten valószínű. A csúcsértékek délután +6 és +8 fok között tetőznek.

Screenshot 20210317 172041
Csütörtökön is élénk lesz a szél – OMSZ

Pénteken hajnalban keleten közepesen felhős, nyugaton gyengén felhős lesz ég, a korai hőértékek leginkább fagypont alatt, -5 és +1 fok között mérhetőek. Gyenge csapadék, hózáporok, jégdara az ország középső harmadában fordulhatnak elő. Az észak-keleti szél sok helyen élénken fúj majd. Délelőtt hosszabb-rövidebb időszakokra többfelé is kisüthet a nap, miközben a Tiszától nyugatra délután ismét csapadékra, néhol hózáporra is számítani kell. A délutáni hőmérsékletek +5 és +8 fok között váltakoznak. Estére csökken a felhőborítottság és kitisztul az égbolt.

Screenshot 20210317 171917
Pénteken többfelé hózáporok alakulnak ki