December.18-21: Így alakul a hétvége időjárása

A karácsonyi ünnepek előtt 1 héttel a decemberi hónaphoz mérten enyhék a reggelek, viszont a párás levegő miatt hűvösnek érződnek a nappalok. Az ország fölött megtelepedett rétegfelhőzet napok óta fenntartja az időjárás szürke, már-már eseménytelen jellegét:

Pénteken felhős, több helyen ködös, párás időre ébredünk, a hőmérsékleti minimumok 0 és 5 fok között mozognak. A szürke rétegfelhőzet egyedül a Dunántúli területeken lehet vékonyabb, ahol kisebb körzetekben a nap átszűrődhet kissé. Gyenge, változó irányú légmozgás tapasztalható csak, délután 4 és 7 fok között mérhetjük a maximumokat.

Szombaton reggel folytatódik a rétegfelhőzettel borított szürke idő, helyenként ködfoltokkal, szitálással. Hajnalban a hőmérsékletek 1 és 4 fok között alakulnak. Napközben sem történik érdemi változás, a zárt felhőtakaró nem engedi át a napfényt, így az időjárás borongós marad az egész nap. A déli, dél-keleti szél a Dunántúlon megélénkül, másutt mérsékelt marad, a Kisalföldön viszont erős lökésekre is számítani kell. A délutáni hőfokok 3 és 6 fok között mozognak.

Vasárnap párás, felhős lesz a reggel, 0 és 3 fok a rétegfelhőzet néhol elvékonyodik, de lényegében nem számolhatunk napsütéssel. A dél-keleties szél élénk marad a dunántúli területeken, sőt délután a Duna-Tisza közén is felélénkül. Délután 4 és 7 fok környékén mozognak a hőértékek.

Lassú változás a hétfői nappal kezdődik, amikor észak-nyugat felől több front csapadékrendszere is megközelít minket. Hétfőn még csak szórványosan, kisebb eső alakulhat, kedden viszont már többfelé is eshet.

december 22, csapadékos időjárás
Kisebb csapadék várható hét elejére – december 22, kedd