Nyirkos, ködös, felhős idők jönnek

Jövő héten viszonylag egyhangú napok következnek az időjárás terén: a hajnalok hidegek, ködösek lesznek, nap közben a sok felhő miatt szürke őszidő várható és a hőmérsékleti értékek is majdnem azonos szinten maradnak.

Hétfőn és kedden kiterjedt ködmezők alakulnak az ország nagy részén, amelyek a keleti területeken nap közben is, tartósan megmaradhatnak.

Hajnalonként -1 és +5 fok közötti értékek mérhetőek és szitálás is több helyen előfordul. Az égboltot alacsony rétegfelhőzet fogja takarni, így borongós, párás időben lesz részünk.
Gyenge légmozgás mellett 7 és 11 fok közötti maximumokra van kilátás.

Szerdán csak az észak-keleti tájakra korlátozódik köd, csütörtökön pedig elszórtan alakulhatnak kisebb foltokban. A felhőzet viszont továbbra is makacsul fogja tartani magát, napsütés csak az elvékonyodó felhőkön keresztül tapasztalható átmenetileg nyugaton.

Szerdán futó záporokra is számítani lehet nyugaton, csütörtökön északon, észak-keleten és a mérsékelt, változó irányú szél is megélénkül helyenként. Hajnalban 0,+5 fokra, délután 6,11 fokra van kilátás.

Pénteken és szombaton szakadozottá válik a felhőzet és a szürke napok után az időszakokra előtűnő Nap mindenképpen javítani fog a közérzeten.