Őszies idővel indít a december

316247780 6386952534652759 470808960440177638 n

December első napjaiban még nem várható télies fordulat, az előrejelzések alapján marad az őszies idő gyenge hajnali fagyokkal és némi esővel.

Pénteken lesz a leghidegebb a héten, akkor vegyes halmazállapotú csapadék várható!

Részletek:
December elsején, csütörtökön, változóan felhős lesz a hajnali égbolt, a minimumok -4, +4 fok között mérhetőek. A nap első felében a nyugati határnál borús idő és egy-egy zápor mutatkozik, míg kelet felé több órás napsütésre van kilátás. Élénk északkeleti szél fúj majd, a maximumok 3 és 7 fok között maradnak.

Pénteken -3, +2 fok között alakulnak a minimumok és változóan felhős lesz az égbolt, itt-ott pára- és ködfoltokkal. Az ország középső tájain napközben elvékonyodik a felhőzet és szűrt napsütés sem kizárható, ám kis körzetekben északkeleten, valamint délen és a dunántúlon nagyobb lefedettséggel eső, havas eső, a magasabban fekvő területeken havazás várható a nap folyamán. Mérsékelt északkeleti légmozgás mellett mindössze +1, +4 fok lesz a csúcshőmérséklet.

overview 20221130 00 060
December 2-án, pénteken nyugaton havazásba válthat a csapadék – Wxcharts

Szombaton hajnalban -3, +3 fokot mutatnak majd a hőmérők és vastag felhőzet borítja az eget. A felhős idő napközben is megmarad, kisebb elvékonyodás délen tapasztalható, majd délután a többfelé élénk északkeleti széllel kelet, dél-kelet felől tisztul az égbolt. A hőmérsékleti csúcsok 4,8 fok közelében tetőznek.

Vasárnap ismét egy mediterrán ciklon miatt növekszik meg a felhőzet. Előbb délen, délnyugaton szórványosan, majd a nap második felében a dunántúli területeken egyre több helyen várható eső, zápor.
A ciklon csapadéka idővel kelet felé araszol, de felhőzete oszlik, csapadéka szakadozottá válik.

őszies idővel indul a december
Vasárnap szórványos eső várható az ország nyugati felén

Borítókép: Györkő Zsombor