Alig észlelhető hidegfront vonul át

maple leaves gdbe50f246 1920

Hétvégén átvonul egy gyenge hidegfront, de jelentős változás nem történik az időjárás terén.

Részletek:
Szombaton a ködfoltok feloszlását követően fátyolfelhőzet szűri a napfényt, de több helyen gomolyfelhők takarhatják időszakosan a napot.
A déli szelet a keleti oldalon élénk lökések kísérik, a hőmérsékleti csúcsok 20,24 fokig emelkednek. Estétől egyre inkább az észak-nyugati szél lesz a meghatározó és éjjel, egy érkező hidegfronttal zápor, záporeső alakul a Kisalföldön és az Alpokalja térségében.

overview 20221007 00 045
Éjjel egy gyenge hidegfront érkezik

Vasárnap hajnalban általában 7, 12 fok várható és változóan felhős lesz az égbolt. A hidegfront szakadozott felhőzete dél-kelet felé vonul át, de záporokat csak szórványosan, az északi tájakra ígér. A legtöbb helyen szűrt napsütés lesz a meghatározó, keletebbre pedig gomolyfelhős marad az idő. Az északias szelet többfelé kísérik majd erős lökések, a legmelegebb órákra 16, 20 fokig melegszik a levegő.

overview 20221007 00 054
A szakadozott frontfelhőzet kevés csapadékkal jár

A jövő hét hasonló idővel indul, folytatódik az indiánnyár kellemes értékekkel, de hűvös hajnalokkal. Hétfőn észak-keletire fordul a légmozgás, mely az ország keleti felén feloszlatja a felhőket. A derült égbolt alatt 1, 5 fok köré hűl a levegő hőmérséklete, ám a felhősebb nyugati tájakon 6, 9 fok mérhető hajnalban. A nap folyamán sok napsütés várható, de a Dunántúlon sokasodó fátyol-, valamint gomolyfelhőzet zavarhatja délután a napot. Csapadék nem várható, a maximumok 17, 20 fok közelében maradnak.

Kedden, szerdán több lesz ugyan a felhő és szórványos záporokra kell számítani, de csütörtök-péntekre újra visszatér a napsütés.