Átmeneti javulás után ismét beborul

IMG 20220927 232542

Hétvégéig egy Közép-Európa fölött hullámzó rendszer okoz többször csapadékos időt, majd hétvégére érkezik a következő, így nagy változás nem mutatkozik a közeljövő időjárását tekintve.

Szerdán hajnalban 5-11 fokig hűl a levegő hőmérséklete és változóan felhős lesz az égbolt.

Csapadék reggel még mutatkozik szórványosan, majd átmenetileg javul az idő.

A nap folyamán egyre többfelé kitisztul az ég és kisüt a nap, miközben megélénkül, észak-nyugaton megerősödik a déliesre forduló szél. A maximumok 15-20 fok közelében várhatóak. Délután nyugat felől viszont gomolyfelhősödés kezdődik és ismét záporokra, záporesőre kell számítani.

átmeneti javulás után ismét beborul
Szerdáról csütörtökre virradóra többfelé esni fog – wxcharts

Csütörtökön hajnalban több helyen esni fog, a minimumok 6-12 fok között váltakoznak. Délelőtt a dél-keleti tájak fölött lehet csak vékony a felhőzet, majd délután dél felől egyre több helyen. Az ország keleti, dél-keleti tájain ugyanakkor zivatarok alakulnak, a déli szelet élénk lökések kísérik majd. A hőmérsékletek szélesebb intervallumban, 14 és 25 fok között alakulnak, dél-kelet felé emelkedve.

Pénteken hajnalban 7, 13 fok között valószínűek a minimumok és a dél-keleti vidékek kivételével felhős, borús lesz az idő. Csapadék előbb a nyugati tájakon várható, majd délelőtt egyre inkább az északi megyék felé húzódik és mögötte kisüt a nap. Élénk változó irányú lesz a légmozgás és a hőmérséklet is megosztottá válik. Észak-nyugaton 15-18 fokot, míg dél-keleten 20-25 fokot is mérhetünk. Délután szórványos záporok, zivatarok mutatkoznak, melyek kelet felé hagyják el az országot.

Screenshot 20220927 234111
Péntek délutáni időkép

Hétvégén marad a változékony idő sok felhővel, szórványos csapadékkal, de napsütés nélkül sem maradunk!

RADAR

Borítókép: szerdán átmeneti javulás, majd ismét csapadék (GFS/ Tropicaltidbits)