Frissebb, szelesebb időszak következik

IMG 20220806 230552

A hidegfront után hőmérsékletileg frissebb, felhősebb időszak következik és a szél is élénk, többfelé erős lökésekkel párosul.

Részletek:

A hét utolsó napjának első felében az ország északi és nyugati megyéi fölött gomolyfelhők képződnek és elszórt jelleggel záporok, zivatarok alakulnak már a hajnali órákban, de területi átlagban sok napsütés várható a nap folyamán.
Többfelé élénk, erős marad az északi szél, a csúcsértékek 26 és 33 fok között szóródnak.

Hétfőn hajnalban főként nyugaton és néhol észak-keleten várhatóak kis számban záporok, zivatarok, a minimumok 13 és 19 fok közé csökkennek.
Napközben gomolyfelhősödés és szórványos napsütés tapasztalható, csapadék leginkább a keleti határ mentén mutatkozik.
Az északi szél nagy területen ismét megélénkül, felerősödik. A csúcsértékek 25-32 fok között váltakoznak, dél-keleten lesz a legmelegebb.

Kedden hajnalban 11 és 19 fok közé hűl a levegő hőmérséklete. Délen és keleten gomolyfelhős égbolt várható, ott a nap első felében zivataros csapadék is kialakul, de egy-egy szórványos záporra délután is van esély.
Az északi szél továbbra is élénk, a nap második felében erős lökésekkel párosul. A csúcsértékek 27-31 fok között valószínűek.

A hét további napjain többfelé erős észak-keleti szél frissíti majd a levegőt és csak pénteken látszik mérséklődni.
A hőmérsékleti értékek kellemesen meleg, 25-30 fokos maximumokat ígérnek, a hajnalok pedig 20 fok alatt maradnak.
A hét közepére az északi tájakon 10 fok közelébe hűl vissza a levegő hőmérséklete, de hétvégére ismét melegedés mutatkozik.

frissebb, szelesebb időszak
Friss hajnalok, kellemes nappalok – OMSZ