11.22: Hidegfronttal indul a hét

A légáramlás iránya szinte naponta változik, így a hétvégi hideg-, majd melegfront után hétfőn ismét északira fordul a szél iránya.

A megélénkülő szél észak-nyugat felől egyre inkább kiszorítja a ködöt, ami hétfőn hajnalra nagy területen megtelepszik. Napközben ugyanakkor megvastagszik a felhőzet, így szürke, borongós időre van kilátás. A legmelegebb órákban 5 és 9 fok között maradnak az értékek, délutántól pedig gyenge csapadék kialakulására lehet számítani dél-nyugaton, illetve egy-egy zápor másfelé is előfordulhat.

Opera Pillanatfelvetel 2021 11 21 171921 www.meteoeradar.it
11.22, hétfő: Némi csapadék hullik dél-nyugaton

Keddre virradóra észak felől felszakadozik a felhőzet és hűvösebb, száraz levegő árasztja el a Kárpát-medencét. A fagyos légtömegek zöme viszont az ország határain kívül, tőlünk jóval keletebbre vonul majd el, így jelentős változás még nem következik be.
Hajnalra az ország északi felén -1,-6 fok, míg a déli területeken -1,+3 fok közé süllyednek a minimumok.
Marad az élénk északi légáram és a kitisztuló, derült égbolt, melynek köszönhetően délutánra mindenhol kisüthet a nap. A maximumok 5 és 10 fok közelében maradnak.

hidegfront hoz hűvösebb napokat
11.24: Szerdán többfelé fagyosan indulhat a reggel – Wxcharts

Szerdán több helyen fagyosan indul a reggel, a fagyzugokban akár -6,-8 fokig hűlhet a levegő, majd a hét második felétől némi enyhülés következik a dél-keletire forduló széllel. Hét közepén ismét növekszik a ködhajlam és a felhőzet, majd csapadékot hoz egy mediterrán ciklon a pénteki nap folyamán.