10.12-13: Hidegfront váltja a mediterrán ciklont

Hidegfront érkezik keddre, így a hőmérsékletek terén nem várható javulás/emelkedés, viszont jelentős csapadék sem mutatkozik az elkövetkező napokban.

Hétfőn az elvonulni készülő mediterrán ciklon peremfelhőzete még a déli területek fölött hullámzik, ott gyenge eső várható. Az ország nagy részén változóan felhős égbolt lesz a jellemző egy-egy záporral, de napközben itt-ott a nap is előtünedezhet. A 0-8 fokos minimumokat 10-16 fok közötti csúcsértékek váltják és élénk északias lesz a légmozgás.

Kedden folytatódik a felhős időjárás, a keleti határvidékeken némi csapadék is előfordulhat. A dunántúli területeken a megerődödő légmozgás hatására átmenetileg szakadozottá válik a felhőzet, a hőmérőkről 10-15 fok közötti maximumokat olvashatunk le. Délután a hidegfront hatására ismét több lehet a felhő, melyekből szórványos záporok alakulnak észak-nyugaton.

hidegfront váltja a ciklont
10.13, szerda: Hidegfront miatt hűvös, felhős idő várható – Wxcharts

Szerdán hajnalra -1 és +6 fok közé hűl a levegő, többfelé ködfoltok zavarják a közlekedést. Szórványosan több tájegységet érintő zápor, záporeső vonul át a nap folyamán, de a nap is tiszteletét teszi, főként az ország középső harmadában. A csapadék néhol zivatar formájában érkezik, de a hegyvidékeken (a vasárnapi nap mintájára) ismét megjelenhetnek a hópelyhek. A nappali csúcshőmérsékleteket 8-14 fok között tartja az élénk észak-nyugati szél.

Csütörtök hajnalban szinte mindenhol 5 fok alá esnek a hajnali hőértékek és napközben sem lesz több 8-13 foknál.