Meleg idő, de elszórtan zivatarok

Hétvégén folytatódik a meleg idő, de szórványosan megjelennek a zivatarok.

Szombaton még zavartalan napsütést várhatunk, csak fátyolfelhők jelennek meg az égen és gyenge marad a légmozgás. A csúcshőmérséklet 25 és 30 fok közelében alakul.
Délután nyugat felől már közel kerül az országhoz az a ciklon, ami az elmúlt napok jelentős csapadékáért felelős Nyugat-Európában (pl. Franciaország).
A nagy kiterjedésű ciklon már szakadozik, oszlik, mire felhősávja az ország fölé érkezik, de elszórtan záporok, zivatarok alakulnak ki. Gyenge csapadék kis eséllyel már szombat délután előfordulhat az Alpokalján.

Vasárnap délelőtt csak kevés felhő lesz az égen és sok napsütésben bízhatunk. A déli óráktól erőteljes gomolyfelhő-képződés kezdődik a nyugati megyék fölött és a délutáni időszakban zivatarok érkeznek a határ menti területekre. Az ország döntő részén azonban a napsütés dominál majd és a maximumok továbbra is 25-30 fok között maradnak.

Screenshot 20210911 071543
Vasárnap délután zivatarok alakulnak nyugaton – Meteoeradar

Jövő héten folytatódik a kora őszi, meleg idő. Hétfőn és kedden délelőtt sok napsütésre számíthatunk, majd délután a megnövekvő felhőzetből frissítő jellegű csapadék várható. Hétfőn helyenként, főként az ország északi felén alakul egy-egy zápor, zivatar, kedden pedig az északi határsávban fordulhat elő futó zápor. A változó irányú szél leginkább mérsékelt marad, a levegő hőmérséklete 24 és 30 fok között váltakozik.
A hét második felének időjárását már egy soron következő ciklon teszi változatossá, ennek pontos alakulását a friss prognózisokban közöljük.

Borítókép: Györkő Zsombor