04.22: Csütörtökön hidegfront, előterében zivatarok

A héten emelkedésnek indultak a hőmérsékletek, szerdán már 14-19 fok mérhető, de egy csütörtökön érkező hidegfront gátat szab a felmelegedésnek.

Enyhülés után hidegfront
Április 22: csütörtökön megtorpan a felmelegedés – Wxcharts

Csütörtökön a déli órákig gyengén felhős égbolt várható sok napsütéssel, egyedül az észak-keleti határvidékeken fordulhat elő némi csapadék. A +4, +8 fokos hajnalt követően 14-19 fokos nappali csúcsértékeket mérhetünk.

A nap első felében a délnyugati szelet élénk, néhol délen és keleten erős lökések kísérik. Ezt követően egy hidegfront éri el hazánk térségét északnyugat felől, így fokozatosan megváltozik a szélirány. A front előterében erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, hatására ismét megnő a záporok, zivatarok kialakulásának esélye. A szakadozott felhőzet szórványosan okoz majd csapadékot, zivatarokban azonban viharos széllökés és jégeső, nagyobb csapadékmennyiség, felhőszakadás is előfordulhat.

hidegfront, előterében zivatarokkal
Április 22: hidegfront záporral, zivatarokkal

A hidegfront nem jár jelentős lehűléssel, pár fokot esik csak vissza a hőmérséklet, de a hétvége hajnalait fagypont közelébe hűti, az Északi-középhegység fagyzugos területein pedig gyenge fagyás is előfordulhat.

Pénteken hajnalban már csak a déli megyékben várható csapadék, majd az eső a reggeli órákban mindenfelé megszűnik és mögötte szárazabb léghullámok érkeznek hétvégére.

2 napos időjárás-előrejelzéseinket IDE KATTINTVA olvashatja.

Borítókép: Kövesi Péter