03.01-04: Felmelegedéssel indít a március

A márciusi hónap kezdetén erősödni fog a nappali felmelegedés és sok napsütésben lehet részünk:

Hétfőn a hétvégi hidegfront még éreztetni fogja a hatását. Hajnalban észak-kelet felől egy csapadékfront közelít, de csak a határmenti térségben fordulhat elő gyenge eső, futó zápor.
Reggel kisebb köd alakulhat helyenként, a hőmérsékleti minimumok 0 és +4 fok között mozognak. Az északi, majd a keleti tájakon élénk, néhol erős légmozgás tapasztalható.

Screenshot 20210228 220727
Március 01: Élénk északi szél – OMSZ

Többfelé derült égbolt és sok napsütés várható hétfő délelőtt, viszont a nap második felében észak-kelet felől vastagabb gomolyfelhőzet húzódik az ország fölé. Naposabb területek nyugaton és északon maradnak, de csapadékkal a felhős tájakon sem kell számolni. A hőmérsékleti maximumok +7 és +11 fok között tetőznek.

Kedden déliesre fordul a légáramlás és anticiklonális hatásokkal enyhébb levegő érkezik a térségbe. Mérséklődik a szél és ezzel együtt a hajnali pára is nagy területre visszatér. A korai hőmérsékletek általában -1 és +1 fok közé tehetőek.
A délelőtt feloszló köd után gyengén felhős égboltra és sok napsütésre lehet számítani. A dél-nyugati szél felélénkül a délutáni órákra. Száraz, csapadékmentes időben bízhatunk és +8,+12 fok körül mérhető maximumokra.

Screenshot 20210228 225959
Keddi időkép – OMSZ

Szerdán gyengén felhős lesz az égbolt, hajnalban sokfelé indul ködösen, párásan a reggel. A korai hőmérsékletek -1 és +3 között mérhetőek.
A köd a délelőtt folyamán mindenfelé feloszlik és a nap veszi át a főszerepet. Derült időre készülhetünk, általában +8 és +15 fok között alakulnak a maximumok. Változó irányú, mérsékelt légmozgás várható, de a déli szél lesz a meghatározó, ami az enyhe időt biztosítja.

Felmelegedéssel indít a március
Felmelegedés, szerda délutáni időkép – meteoeradar

Hasonló jellemzőkkel telhet a csütörtöki nap is, majd pénteken lehűlés érkezik, ami majd a hétvége időjárását fogja befolyásolni!