Hullámvasúton az időjárás, avagy így indul a március

Átmeneti lehűléssel zár a február, majd a márciusi hónap időjárását újra az anticiklon enyhe, ködös jellege alakítja pár napig, de ezt követően ismét egy hidegfront körvonalazódik és a hőmérsékletek visszaesése várható.

A nagy területen megerősödő északi szél február utolsó hétvégéjére több fokos lehűlést hozott, átkeveri kissé a levegőt és javítja annak minőségét.
A fagypont közeli hajnalok után a hőmérsékleti maximumok 7-12 fok közelében maradnak és még hétfőn is élénk északi szél tartja hűvösen a levegőt.

Kedden délire fordul a légáramlás és anticiklonális hatásokkal enyhébb levegő érkezik a térségbe. Mérséklődik a szél és ezzel együtt a hajnali pára is nagy területre visszatér.
A délelőtt feloszló köd után gyengén felhős égboltra és sok napsütésre lehet számítani.
Fokozatosan emelkedni fognak a hőmérsékletek, szerdán és csütörtökön már 10-17 fokra melegszik fel a levegő, hajnalonként azonban nem lesz több -1, +3 foknál.

Pénteken egy hidegfront mutatkozik felerősödő északi széllel, többfelé csapadékkal, ami a magasabban fekvő területeken halmazállapotot váltva ónos eső vagy hó formájában is hullhat.
Március első hétvégéjén több fokkal újra visszaesnek a hőfokok.

hullámvasúton a márciusi időjárás
Budapestre szóló 1 hetes időjárás – Accuweather

Két napos részletes időjárás-előrejelzéseinket IDE KATTINTVA olvashatja.