Hogy alakul a november vége, időjárás szempontjából?

A novemberi hónap elkövetkező napjaiban egy anticiklon hatására ismét adottak a feltételek a sűrű köd tartós fennmaradására szinte országosan.

Szerdán, csütörtökön, pénteken és szombaton újra beáll az egyhangúság az időjárásban: szürke, borús napok következnek gyenge légmozgással, habár keleten lesznek olyan területek, ahol kisüthet rövidebb időszakokra a nap.


Hajnalban a köd mellett szitálás, ónos szitálás is előfordul a felsorolt napokon, ami tovább ront az útnak indulók helyzetén. A korai órákban a -4 és +1 fok közötti minimumok által csúszóssá, jegessé válhatnak az útszakaszok. Napközben is rétegfelhőzet szigeteli el a napsütést, így maradnak a fagypont közeli értékek és +5 Celsiusnál sehol sem várható melegebb.

í alakul a november végi időjárás
Figyelmeztetés van érvényben tartós, sűrű ködre (OMSZ)


A hétvége sem ígér nagy változást, borult idő marad, illetve annyiban térhet el a hét további napjaitól, hogy nedvesebb légtömegek közelednek, tehát csapadék érkezhet, akár havas eső, hózáporok formájában az északi, észak-keleti tájakra.
Vasárnap szakadozottabb felhőzet mutatkozik, ami a jövő hét első felére is jellemző lehet, így a kevésbé felhős területeken pár fokkal emelkedhetnek a nappali hőmérsékletek.

Hétfőn, november utolsó napján, megerősödő északi szél hatására hidegfront észlelhető, ami fagyosabb éjszakákat teremt és télies jelleggel lépünk át a decemberi hónapba, melynek első napjaira kisebb hózáporok ismét ígérkeznek.