Szárazabb légtömegek érkeznek (de meddig?)

szárazabb légtömegek

Európa változékony időjárását napok óta egyszerre több ciklon is befolyásolja. Az egyik épp az Atlanti-óceánról közelítette meg a Brit-szigeteket, ez hétvégén és a jövő hét első felében szeles, viharos időt eredményez.

Vasárnap Magyarországon a nyugati tájakon várható leginkább szélerősödés, amit nagy területen viharos lökések kísérnek. A keleti részeken a csapadék fog további kellemetlenséget okozni, mert helyenként kiadós mennyiség fog esni mind a vasárnap, mind pedig a hétfői nap folyamán. (Bővebb előrejelzés ITT)

Ezt követően délről egy anticiklon közelít, ami melegebb és szárazabb időt hoz térségünk fölé is, ezt kedden és szerdán fogjuk megtapasztalni.

22

Kedden a keleti területeken előfordul ugyan felhősödés, de alapjában véve sokat fog sütni a nap országosan és csak az erős szél ront valamelyest a közérzetünkön.

Szerdán már nem lesz zavartalan a napsütés, ugyanis az északi részeken beborul a déli óráktól és záporok, zivatarok hoznak kisebb csapadékot.
A szél viszont mérséklődik.

A hét második felében erősödni fog a nappali felmelegedés, de a medárdi csapadékos idő is tovább folytatódik. Csütörtökön a Tisza vonalától nyugatra, míg pénteken már az ország bármelyik táján előfordul zápor, zivatar.

Borító: Pixabay