Pazar jéghotelek a világ tájairól

655x430 12121724 8 hotel of ice romania
Hotel of Ice (Romania)

A jéghotel a jég és a friss hó csodálatos kombinációja és egy egyedi szezonális jégszerkezet, amit minden télen újraépítenek. A szobák jégtömbökből készülnek és platformágyakkal vannak ellátva, rénszarvasbőr takaróval borítva. Bizonyos helyeken jéggel formált edények, koktélpoharak, csillárok, asztalok, székek, valamint jégfaragványok és hószobrok is vannak.

A túrakaland magában foglalja a szánkózást, a kutyaszánozást és a mesés északi fények megtekintését, az Aurora Borealis táncát az égen. Van igazi rénszarvas farm, ahol etethetjük az állatokat.
Svédország,Svájc, Norvégia, Finnország és Kanada mindazon országok, ahol csodálatos jégszállodák épülnek a világon:
 
 
icehotel 365 deluxe suite lost found

Jukkasjärvi – Észak-Svédország
Ez a szálloda és művészeti kiállítása a Torne folyó jegéből készül. A szállodához kutyaszánnal juthatunk el a szállodába. A luxus- és művészlakosztályok egész évben elérhetőek, de a téli lakosztályok és jégszobák csak decembertől áprilisig bérelhetőek.

Saariselka, Finnország
Aludjon egy jégkunyhóban, mely fagy- és hőálló üvegből készült, ez lenyűgöző kilátást nyújt az északi fényre és a csillagos égre.

Hotel Kakslauttanen Glass Igloo Village Hotel in Finland 6

Gstaad, Oberland, Svájc
Bonyolult alagutak kötik össze a helyiségeket, ahol akár 42 vendég is aludhat a hóval borított mennyezet alatt. Van egy wellness-részleg és egy központi grill kunyhó meleg tűzzel. A szobák fűthető lakosztályokat kínálnak akár hat ember számára vagy romantikus barlangokat, amelyeknek falait jégfaragások borítják.

Kemi, Finnország
Itt egy 14 szobás hóvár található, amit csodálatos jégszobrokkal díszítettek. Hóétterme különlegességeket kínál, mint például füstölt rénszarvasleves tejszínt, rénszarvasfilét speciális mártással,vörösáfonyával és még sok mást. Hókápolnája házassági ünnepségekre, keresztelőre ajánlott.

interior castillo nieve

Quebec City, Kanada
Észak-Amerika egyetlen jégszállója csak néhány percnyire a belvárostól található és 42 szoba hihetetlen kialakítással. A vendégeket koktéllal kínálják jégpohárban, amit gyönyörűen faragott jégkanapékon és jégasztalok mellett fogyaszthat, jakuzzi-zhat a csillagos ég alatt vagy esélyt kap saját jég-koktélpoharat készíteni.

601801a hb l 001

Alta, Norvégia
Itt szintén díszített jégszoba várja vagy aludhat a csillagok alatt egy sátorban. Vegyen részt jéghorgászaton vagy egy hómotoros szafarin, ami a hegyekbe megy és élvezze a lenyűgöző panorámát és a túráról visszatérve forró szaunával zárható a kaland.

Schneedorf jégkunyhó Ausztriában
2000 méter tengerszint feletti magasságban található ez a klasszikus jégkunyhó négy emberre való ággyal vagy hálózsákkal, reggelenként pedig ingyenes meleg reggelit fogyaszthatnak.